Reuma

Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 130 aandoeningen aan gewrichten, pezen en botten. In Nederland hebben ruim 2,3 miljoen mensen een reumatische aandoening. Jong en oud, ook kinderen. Zij leven dagelijks met pijn en stijfheid als gevolg van hun ziekte. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar maar niet te genezen.

Uit onderzoek is gebleken dat bewegen voor mensen met reumatische aandoeningen kan leiden tot een betere kwaliteit van leven. Het is echter van belang dat het bewegen goed wordt begeleid. Wij hebben daarom een speciaal programma ontwikkeld voor mensen met een reumatische aandoening.
Het doel van de groepsfysiotherapie is het verbeteren van de algehele conditie en het doen toenemen van de hoeveelheid spierweefsel waardoor de kwaliteit van leven verbeterd. Daarnaast wordt er veel aandacht geschonken aan de manier hoe er met de klachten omgegaan wordt.

Binnen “Fysiotherapie Schaijk - Herpen” is Femke Jordens gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met reumatische aandoeningen. Zij is aangesloten bij ArtritisZorgnet en ArtroseZorgnet in Nijmegen. Femke Jordens volgt regelmatig bijscholing om up to date te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van reumatische aandoeningen.

Neem contact met haar op via info@fysiotherapieschaijk.nl of 0486-461639

 

 

  • 13:15 - 15:15