Fysiotherapie Schaijk-Herpen helpt Covid-19-patiënten

Het Coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep en ook in de gemeenten Landerd, Oss en Grave gaan de gevolgen van de epidemie niet aan ons voorbij. Veel mensen zijn zelf ziek, hebben familie of vrienden die ziek zijn, in het ziekenhuis zijn opgenomen of – verdrietig genoeg – zelfs zijn overleden.

Op het nieuws horen we de laatste dagen gelukkig ook dat er mensen van Covid-19, het Corona-virus, ‘hersteld’ zijn en ontslagen worden uit het ziekenhuis. Hoe fijn het ook is dat deze mensen een stuk beter zijn, ‘hersteld’ is helaas hier niet het goede woord. De conditie, lichamelijke en mentale weerbaarheid van Covid-19-patiënten kan namelijk fors verminderd zijn. Dit komt onder meer omdat zij lange tijd opgenomen zijn geweest en gedurende die tijd praktisch alleen maar gelegen hebben. Eenmaal thuis hebben deze mensen dan ook intensieve revalidatiezorg nodig. Overigens kunnen ook mensen die thuis de ziekte hebben doorgemaakt restverschijnselen overhouden aan de periode dat zij ziek waren en op bed hebben gelegen. Ook voor deze groep kan het zijn dat revalidatiezorg aangewezen is.

Fysiotherapie Schaijk-Herpen biedt deze zorg. Om de patiënt te helpen zo optimaal mogelijk te herstellen, heeft de praktijk, samen met andere zorgverleners, een speciaal Covid- 19-team gevormd. Dit team bestaat uit gespecialiseerde fysiotherapeuten van Fysiotherapie Schaijk-Herpen en daarnaast uit de praktijkondersteuner GGZ van de huisarts, een diëtist, logopedist en ergotherapeut. De teamleden zijn volledig op de hoogte van de laatste inzichten op het gebied van behandeling van Covid-19-patiënten. Ook zijn zij aangesloten bij de relevante netwerken. Tenslotte werken ze onderling nauw samen. Zo kan het Covid-19-team de patiënt optimaal ondersteunen. Daarnaast brengen de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Schaijk-Herpen natuurlijk ook nog de ervaring mee die zij de afgelopen jaren hebben opgedaan bij het onderzoek naar en de begeleiding van Q koorts patiënten. Mensen uit het hele land kwamen naar Schaijk om zich hier te laten testen en een behandeladvies te krijgen. De kennis en expertise die dit heeft opgeleverd zet de praktijk, waar dat zinvol is, nu in bij de behandeling van Covid-19 patiënten.

Hoewel face to face-behandeling de komende tijd nog niet mogelijk lijkt, kunnen wij u via beeldbellen goed op weg helpen en van de nodige adviezen voorzien. Wanneer het weer mogelijk is wordt het herstel op de praktijk opgepakt.

Twijfelt u of deze zorg iets voor u is of heeft u vragen, neem dan gerust contact op met onze praktijk of uw huisarts. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 17 uur via 0486-461639 of info@fysiotherapieschaijk.nl.

Fysiotherapie Schaijk-Herpen