BELANGRIJKE MEDEDELING

Update 24-03-2020

Per 23 maart zijn de nieuwe behandelrichtlijnen voor fysiotherapie bekend. Op basis van deze richtlijnen mogen we, tot nader bericht, geen fysieke behandelingen meer uitvoeren.
Daarom hebben we, met pijn in ons hart, besloten om alle behandelingen voorlopig stop te zetten. Deze tijdelijke stop is er om zorg te dragen voor de gezond van al onze patiënten en therapeuten.

Om toch de nodige hulp te kunnen bieden maken we als praktijk gebruik van telefonische en/of video consulten. Ook kunnen we voor u oefenschema's op maat maken, zodat u toch in beweging kunt blijven. Hulp op afstand is dus mogelijk.
Onze praktijk blijft dagelijks telefonische bereikbaar van 8.00 tot 17.00 op 0486-461639 of via info@fysiotherapieschaijk.nl

Patiënten die nog een afspraak hebben staan zullen de komende week gebeld worden door zijn of haar fysiotherapeut(e). Voor nu heel veel gezondheid gewenst en hopelijk tot snel!

 

Update 19-03-2020

Beste patiënten, onze beroepsorganisatie, het KNGF, heeft gisteren topoverleg gehad met het ministerie van VWS over onze rol als fysiotherapeut in de huidige Corona crisis. Het doel van de aangepaste maatregelen is “flatten the curve”

Als fysiotherapeuten zijn we gevraagd om de noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om op deze manier de huisartsen te ondersteunen en te ontlasten. Tevens willen we de verspreiding van de ziekte zoveel mogelijk minimaliseren, maar ook onze cliënten blijven helpen. Daarom hebben wij besloten de fysiosportgroepen en groepstrainingen tot 6 april te laten vervallen. We blijven open voor individuele behandelingen.

Uiteraard blijven de aangescherpte hygiëne protocollen van kracht. Mensen die zich fit voelen, niet hoesten of verkouden zijn en geen koorts hebben zijn welkom. We verzoeken u zeer dringend om met ons contact op te nemen indien u hierover twijfelt. Dit is in uw belang, maar ook zeker in het belang van de gezondheid van de samenleving.

Fysiotherapie op afstand.
Mocht u niet naar de praktijk kunnen komen, dan is doorgang van uw fysiotherapie nog steeds mogelijk. De therapeut kan telefonisch uw voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail of via de afspraken-app toesturen.

Ook voor ons is dit een uitzonderlijke situatie die per dag om aandacht en aanpassing vraagt in ons denken en handelen. We hopen op uw begrip.

 

13-03-2020

Er worden door de uitbraak van het Corona virus in Nederland uitgebreide maatregelen getroffen. De reden hiervoor is dat wij als mens nog geen weerstand opgebouwd hebben. Het virus is erg besmettelijk. Gezonde, niet kwetsbare mensen ervaren lichte tot milde symptomen, maar kwetsbare mensen lopen meer risico. Aangezien wij ook kwetsbare patiënten zien, zijn we alert en hebben voorzorgsmaatregelen getroffen. Hygiëne en het letten op ziekteverschijnselen zijn altijd belangrijke aspecten binnen onze praktijk. Wij zien het als onze taak om extra alert te zijn en maatregelen te nemen die lichamelijk contact beperken en beschermen.

Wat vragen wij van u?

Neem een eigen (grote en schone) handdoek mee naar de afspraak, zodat u op uw eigen handdoek op de behandelbank kunt liggen.

Wij vragen u uw afspraak telefonisch te annuleren indien één van onderstaande op u van toepassing is:

 • u  verkoudheidsklachten heeft,  hoest of koorts heeft (> 38 graden)
 • u in een besmet gebied bent geweest
 • u met een patiënt in aanraking bent geweest bij wie Corona is vastgesteld
 • er bij u Corona is vastgesteld

 

Wat kunt u van ons verwachten?

De volgende maatregelen worden door onze therapeuten genomen en vragen uw medewerking waar nodig/mogelijk:

 • geen handen schudden
 • wij wassen onze handen vóór en na aanraking, ook desinfecteren wij onze handen met alcohol of desinfectiemiddel
 • wij reinigen deurklinken, behandelbanken en trainingsapparatuur in de oefenzaal extra
 • wij zorgen voor voldoende luchtcirculatie in alle ruimtes
 • wij behandelen geen patiënt die aangeeft koorts te hebben
 • wanneer wij merken dat u griepverschijnselen met hoesten/benauwdheid vertoont, wordt dit direct besproken
 • wij zorgen daarna voor een goede ontsmetting van de ruimte
 • heeft een van onze medewerkers griepverschijnselen met hoesten/benauwdheid dan voert hij/zij geen behandelingen uit.

 

Team Fysiotherapie Schaijk – Herpen