COVID-19

Fysiotherapie kan behulpzaam zijn bij het herstel na COVID-19. Veel mensen hebben geen tot milde klachten en herstellen goed van het virus.  Er is ook een groep die restklachten ervaart zoals fysieke klachten, hoofdpijn en ademhalingsklachten, maar ook cognitieve en/of psychische problemen.

Fysiotherapie Schaijk - Herpen is aangesloten bij het Chronisch Zorgnet voor COPD- en Coronatherapeuten. Daarnaast werken we multidisciplinair samen met ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en praktijkondersteuners in de regio. Zorg op maat kan u helpen tijdens de acute fase van het COVID-19 virus en in de herstelfase na het virus. Of dit nu lichte of forse klachten zijn.

 

Wat zijn voorbeelden van restklachten na het COVID-19 virus?

- vermoeidheid

- kortademigheid

- hoofdpijn

- pijn tussen de schouderbladen

- spierpijn

- hartkloppingen

- geheugenverlies

- concentratieproblemen

- spanningsklachten

- angst

- moeite met prikkelverwerking

 

Hoe ziet behandeling na het COVID-19 virus eruit?

Na verwijzing van de huisarts of specialist wordt er een uitgebreide intake gedaan waarbij uw klachten worden geïventariseerd. Aan de hand van uw hulpvraag wordt een behandelplan opgesteld. Eventueel worden aanvullende zorgverleners ingeschakeld zoals ergotherapie. We streven naar het herstellen van balans tussen belasting en belastbaarheid.

 

Uw fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit:

- opbouwen van conditie en kracht 

- educatie en begeleiding

- ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

 

Vergoeding

U krijgt 50 behandelingen vergoed uit de basisverzekering als u de COVID19- infectie maximaal 4 maanden geleden heeft doorgemaakt. Is dit langer dan 4 maanden geleden, dan krijgt u helaas geen vergoeding uit de basisverzekering. Bij de vergoeding uit de basisverzekering is het eigen risico van toepassing. 

 

C-Support

Fysiotherapie Schaijk - Herpen werkt nauw samen met C-support. C-support werkt in opdracht van VWS voor COVID-19 patiënten die langdurige klachten ondervinden van een coronabesmetting. C-support informeert, adviseert en ondersteunt op alle leefgebieden waarop deze complexe en nog onbekende ziekte ingrijpt: gezondheidheid, (psycho)sociaal en werk & inkomen. Dat kan kortdurend zijn, of indien nodig, voor langere termijn. Klik hier om naar de website te gaan