Oncologie

Oncologie

Bewegen na kanker

Na de diagnose kanker staat je leven op z'n kop. Meestal volgt er een intensief behandeltraject. Op het moment dat u de dagelijkse activiteiten weer op wilt pakken kunt u geconfronteerd worden met de gevolgen van uw ziekte, zoals vermoeidheid, conditie- en krachtsverlies. Om u te helpen bij de revalidatie hebben wij een specifiek beweegprogramma ontwikkeld.


Doelstelling
Het doel van het beweegprogramma is het verbeteren van de algehele conditie en spierkracht, waardoor uw kwaliteit van leven verbetert. Daarnaast komt u in een ongedwongen sfeer in contact met lotgenoten.


Plan van aanpak
Het programma bestaat uit een individuele intake waarbij informatie over uw fitheid en eventuele lichamelijke klachten wordt vastgelegd en uw persoonlijke omstandigheden worden besproken. Aan de hand van deze gegevens wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld. De daadwerkelijke trainingen zullen in groepsverband plaatsvinden.


Tijd
Afhankelijk van de individuele behandeldoelen zal het totale trainingstraject 6 tot 10 maanden duren. De eerste 3 maanden wordt er 2 keer per week getraind, daarna wordt er 1 keer per week getraind. Een training duurt 1 uur.


Tarief
De vergoeding voor dit programma is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en/of aanvullende verzekering. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Fysiotherapie Schaijk - Herpen.


Aanmelden
Wanneer u geïnteresseerd bent dan kunt u zich wenden tot Femke Jordens of Harriët der Kinderen.