Sportconsult

 

Sportconsult Fysiotherapie Schaijk - Herpen

 

Voor wie?

Het sportconsult is bedoeld voor sporters met een acute of langdurige blessure en/of sportgerelateerde vragen (b.v. trainingsopbouw/braces). Jaarlijks lopen sporters in Nederland 3,6 miljoen sportblessures op, waarvoor in 1,4 miljoen gevallen medisch advies (fysiotherapie, huisarts, specialist) gezocht wordt. Ook binnen de regio Landerd wordt veel gesport en komen zeer regelmatig sportblessures voor. 

Waarom sportconsult?

De fysiotherapeut is een expert op het gebied van het houding- en bewegingsapparaat en kan tijdens het sportconsult een diagnose stellen. De diagnose zal bijvoorbeeld bepalen of de komende trainingen en/of wedstrijden wel of niet veilig kunnen worden voortgezet. Door het invoeren van een sportconsult willen we sporters een vakkundig advies bieden op zo kort mogelijke termijn. Hiermee hopen we een bijdrage te leveren tot het maken van de juiste keuzes om zodoende een langdurige blessure-periode te voorkomen en om snel en veilig weer te kunnen sporten.

Voor het veilig en klachtenvrij uitoefenen van de sport is het van belang de ernst en aard van de blessure te beoordelen.

Inhoud sportconsult (20 min):

  • Intakegesprek/screening van de hulpvraag.
  • Aanvullend lichamelijk onderzoek en/of beantwoording sportgerelateerde vragen.
  • Conclusie screening en/of bevindingen van het onderzoek.
  • Bepaling vervolgtraject (fysiotherapie, verwijzing huisarts, sportadvies, etc.)

 

Locatie:

Praktijk Fysiotherapie Schaijk - Herpen
Bossestraat 6, 5374 HT Schaijk

  • 0486 46 16 39
    (graag op werkdagen z.s.m. contact opnemen. In het weekend; laat een bericht achter op onze voicemail)


Tijd:

  • Maandag-middag
  • Dinsdag-ochtend
  • Andere dagen/tijden in overleg

 

Kosten

Het consult wordt als 'screening/directe toegankelijkheid fysiotherapie' door de zorgeverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Indien de sporter alleen beschikbaar over een basisverzekering (niet aanvullend) wordt eenmalig €14,- in rekening gebracht.