Q koorts

Q-koorts is een infectieziekte die tot langdurige en complexe klachten kan leiden. De meeste mensen krijgen Q-koorts door het inademen van lucht waar de bacterie inzit. Als mensen klachten hebben van Q-koorts heet dat acute Q-koorts.

Ongeveer 20% van de mensen die acute hebben gehad houden langere tijd klachten. Ze zijn langdurig vermoeid en hebben vaak andere kenmerkende klachten zoals spier- en gewrichtspijnen en deconditionering. Deze ziekte heet Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS). 

 

Beweegprogramma

De doelstelling van een beweegprogramma is dat er wordt gewerkt aan verbetering van de conditie en verbetering van de belasting en belastbaarheid van de patiënt. De juiste balans vinden tussen voldoende bewegen maar niet overvragen is essentieel.

Het beweegprogramma start met een intake waarbij onder andere vitale functies als hartslag, saturatie en bloeddruk worden gemeten. Tevens vindt er een actieve conditietest plaats. Daarmee wordt van elke patiënt de beginsituatie in kaart gebracht en worden haalbare doelen gesteld. De trainingen bestaan uit cardio-oefeningen die de conditie verbeteren en krachtoefeningen met name voor de grote spiergroepen.

 

Tijd

Duur: 13 weken; frequentie: 1 keer per week; tijd: 1 uur.

Na 13 weken volgt er een her-test

 

Vergoeding

Behandelingen voor het Q-koorts beweegprogramma gaan uit uw aanvullende verzekering. Een aantal gemeenten vergoedt het beweegprogramma voor patiënten uit hun gemeente. 

 

Aanmelden

Binnen onze praktijk wordt deze doelgroep door Jord Duijndam begeleidt. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden belt 0486-461639 of mail naar info@fysiotherapieschaijk.nl. 

 

Voor meer informatie over Q-koorts en onderzoeken naar Q-koorts verwijzingen wij u graag naar www.Q-koorts.nl